Wiosenne śniadanie w Niezapominajkach
W dniu 03 marca dzieci z naszej grupy dowiedziały się jak należy odżywiać się zdrowo. Poznały tajemnice witaminowe nowalijek, oraz utrwalały znajomość produktów zdrowej żywności. Przedszkolaki zapoznały się z zasadami higieny i przestrzegały jej podczas pracy z produktami spożywczymi. Na wiosennym stole zagościły: sałata, rzodkiewka, ogórek, biała rzodkiew, twaróg, wędlina, ser żółty, domowe powidła, pieczywo, nasiona czarnuszki, oraz szczypior, który pięknie wyrósł z cebul, zasadzonych wcześniej przez dzieci. Kolorowy obrus i wiosenne kwiaty dodały uroku naszemu wiosennemu śniadaniu. Przedszkolaki kroiły szczypior, rzodkiewkę, komponowały kolorowe wiosenne kanapki. Czynności te rozwijały ich umiejętności kulinarne i zachęcały do smakowania różnych produktów. Wiosenne śniadanie bardzo dzieciom smakowało i co najważniejsze -było super smaczną zabawą.